'The Pink Horse' door Julia Kiryanova, genomineerd voor de 'Royal Prize of Modern Painting 2023'.
'The Pink Horse' door Julia Kiryanova, genomineerd voor de 'Royal Prize of Modern Painting 2023'. Foto: Rademakers Gallery

Opening expositie ‘She Knows’

Kunst & Cultuur

WEESP - Bij Rademakers Gallery loopt momenteel de expositie ‘She Knows’ van 14 februari tot en met 29 april. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 2 maart tussen 16.00 en 19.00 uur. Tijdens de opening zal het jonge talent Mel Chan live schilderen.

‘She Knows’ is een viering van kracht en diversiteit in de hedendaagse kunstwereld. De tentoonstelling nodigt kunstliefhebbers uit om zich onder te dompelen in een verhaal van zelfbewustzijn, en wil middels betekenisvolle gesprekken en inspirerende actie een meer inclusieve kunstwereld op gang brengen. 

Als symbolische knipoog naar de historische uitsluiting van vrouwen uit prestigieuze salons in de 19e eeuw presenteert Rademakers Gallery met trots de werken in een salonachtige opstelling op één lange muur. Deze bewuste verwijzing benadrukt het contrast tussen vroeger, toen vrouwen de toegang tot salons werd ontzegd, en het heden waarin een hele tentoonstelling aan vrouwen wordt gewijd. De opstelling in salonstijl heeft tot doel traditionele normen uit te dagen en een visueel aantrekkelijk verhaal te creëren dat spreekt over de evoluerende rol van vrouwen in de kunstwereld. 

Rademakers Gallery is gevestigd op Nijverheidslaan 3A9

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant