Red Bench van Jurriaan Molenaar.
Red Bench van Jurriaan Molenaar. Foto: Lakoi

Betaalbaar werk van Molenaar bij Lakoi

Kunst & Cultuur

WEESP Altijd al een echte Jurriaan Molenaar aan je muur willen hebben, maar is zo’n kunstwerk boven je budget? Dan is dit je kans. Kunstenaar Jurriaan Molenaar en Michael Aiello van lijstenmakerij Lakoi geven samen een editie uit. 

Van het schilderij Red Bench van de kunstenaar zijn 25 gecertificeerde edities (drukken) gemaakt, die voor 375 euro per stuk worden verkocht bij Lakoi. “Molenaar is een grote naam in de kunstwereld,” vertelt Aiello trots. “Deze editie maakt zijn kunst nu betaalbaar voor iedereen.”

Red Bench

Toen Aiello het canvasschilderij Red Bench van Molenaar zag, werd hij direct verliefd op het werk. “Op het eerste gezicht lijkt het een simpel rood bankje, maar hoe langer je ernaar kijkt hoe meer je ziet. Het zit heel mathematisch in elkaar, dat maakt het werk zo goed. Het is ook een typische Molenaar, hij speelt met wiskundige en geometrische wetten. Ik wist ik meteen: van dit schilderij wil ik een editie maken. En Molenaar stemde daarmee in.”

Van het schilderij zijn 25 giclee-drukken op German Etching papier gemaakt. “Dat is de allerbeste drukwijze om een schilderij een-op-een over te zetten. Geen andere techniek kan zulke details maken. En German Etching is het allerbeste papier,” legt Aiello uit.

Exclusief te koop bij Lakoi

Van de 25 edities willen Aiello en Molenaar dat er minimaal 10 bij iemand uit Weesp terecht komen. Aiello: “Molenaar is een Weesper kunstenaar, dit is een Weesper samenwerking, dus dan zou het geweldig zijn als er ook edities in Weesp blijven.” Het werk wordt exclusief uitgegeven via lijstenmakeijk Lakoi in de Slijkstraat. Aiello meldt dat inmiddels al de helft van de edities van Red Bench zijn verkocht. “Dat ging heel snel. Dus liefhebbers voor de overige edities moeten niet te lang wachten.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant