Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Koninklijke onderscheiding voor Bert Westland

Mensen

WEESP - Bert Westland is vanmorgen koninklijk onderscheiden. De Weesper is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Tijdens een feestelijke ceremonie in het stadhuis speldde burgemeester Bas Jan van Bochove de versierselen bij hem op. Maar voor hij dat deed, zette de burgemeester uiteen waar Bert Westland de onderscheiding aan heeft verdiend. 

Van kerk tot schaatsgroep
De Weesper is als timmerman nauw betrokken geweest bij de restauratie van beeldbepalende gebouwen in Weesp, zoals het stadhuis, de synagoge en de Grote Kerk. Daarnaast heeft hij zich in zijn vrije tijd tientallen jaren ingezet voor de samenleving. Onder meer binnen de toenmalige Nederlands Hervormde Gemeente en later de Protestantse Gemeente Weesp Driemond. Ook zat hij in de klusgroep van de Kors Breijerschool, is hij - nog steeds - actief binnen Schaatstrainingsgroep Viking en was hij vele jaren mantelzorger onder meer voor een buurvrouw.

De uitreiking werd bijgewoond door familie, vrienden en afgevaardigden van de organisaties waarbinnen Westland actief is en/of was. Zij waren al eerder op de hoogte gebracht. De gedecoreerde hoorde pas gisteren dat hem een bijzondere ochtend te wachten stond.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant