Frida Bodisco Massink in de synagoge tijdens de Indië-herdenking van 2019.
Frida Bodisco Massink in de synagoge tijdens de Indië-herdenking van 2019. Foto: Eric Hage

Koninklijke onderscheiding voor Frida Bodisco Massink

Mensen

WEESP Geen feestelijke bijeenkomst op het stadhuis dit jaar, maar een telefoontje van de burgemeester: Frida Bodisco Massink heeft vanmorgen te horen gekregen dat zij zich vanaf heden lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. 

Het bijbehorende lintje houdt de Weespse tegoed. Deze feestelijke uitreiking zal op een nader te bepalen tijdstip alsnog op het stadhuis van Weesp plaatsvinden.

Weesper synagoge
Frida Bodisco Massink is voor D66 actief geweest binnen de Weesper politiek, onder meer als raadslid en lijsttrekker, en heeft zich ingezet voor het behoud van de Weesper synagoge. Nadat de Stichting tot behoud van de Weesper Synagoge er in 1996 in slaagde om het gebouw voor culturele en maatschappelijke doeleinden te verwerven, werd er een tweede stichting opgericht: De Vrienden van de Weesper Synagoge. Hiervan is Frida al vele jaren de voorzitter.

Naast deze bestuursfunctie is ze ook nauw betrokken bij de uitvoering van het culturele aanbod van de synagoge, zoals de Bouhuijslezing, concerten, herdenkingen en exposities. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant