Lenie Snel, een foto uit 2016.
Lenie Snel, een foto uit 2016. Foto: WeesperNieuws

Oud-havenmeester Lenie Snel overleden

Mensen

WEESP Oud-havenmeester Lenie Snel is afgelopen weekend overleden. Dat hebben haar nabestaanden bekendgemaakt.

Lenie was samen met haar man Eli maar liefst 23 jaar lang havenmeester bij WSV de Vecht aan de Hoogstraat. Zij deden veel meer dan het innen van liggeld en het schoonhouden van de faciliteiten, Lenie en Eli hielpen de toeristen ook hun weg te vinden in de stad.

In die hoedanigheid leverden zij een belangrijke bijdrage aan het toerisme en de gastvrijheid van Weesp. Ook zorgden zij voor vele gezellige avonden in de toko, zoals het clubhuis van de haven wordt genoemd.

Met pensioen
Lenie en Eli stopten in 2008 met de haven. Enerzijds omdat zij in hun werk te maken kregen met minder leuke ervaringen, maar ook vanwege hun leeftijd en omdat de wens om in de zomer ook eens zelf op vakantie te kunnen gaan steeds groter werd. De bootjesmensen konden maar moeilijk afscheid nemen van het stel. Zoon Maikel laat weten dat er nog elke zomer mensen voor de deur van hun privéwoning stonden om het stel te begroeten en even bij te kletsen. In een WeesperNieuws uit 2014 blikt Lenie op die 23 jaar havenbeheer terug met de opmerking: ‘wat een prachtige tijd was dat!’. Zij beantwoordde toen de vragen van de rubriek Onderons.

Bij het Kippenbruggetje
Lenie haalde vaker de krant. Veel Weespers kennen het gezellige terrasje aan de Oudegracht wel, waar je Lenie en haar man samen kon uittekenen. Het gaat om het hoekje bij het Kippenbruggetje, waar ze met veel planten en bloemen, beeldjes en zitjes een fijn plekje van hadden gemaakt.

Brand
In de zomer van 2016 brak er brand uit in hun woning. Het was al laat maar Eli sliep nog niet en zag rook aan zijn slaapkamerraam voorbij trekken. Hij maakte snel Lenie wakker en naam haar mee naar het balkon. Hun geschreeuw trok de aandacht van buurtbewoners die de brandweer belden. Met een hoogwerker werden Eli en Lenie toen bevrijd.

Afscheid
Eli en Lenie zijn na hun ontsnapping uit het brandende huis nog vier jaar samen geweest, maar afgelopen zaterdag overleed Lenie op 79-jarige leeftijd. In verband met het coronavirus is de uitvaart besloten. Lenie Snel wordt maandag 19 oktober om 10.40 uur thuis opgehaald, en vertrekt vervolgens stapvoets zodat ze nog een laatste keer over haar zo geliefde Oudegracht gaat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief