Het stormt, dus binnenblijven is raadzaam.
Het stormt, dus binnenblijven is raadzaam. Foto: WeesperNieuws
UPDATE

Code rood

Natuur en Milieu

WEESP - Inmiddels is het code oranje volgens het KNMI en is code rood beëindigd om 12.24 uur. Vanmiddag in de noordelijke helft van het land geldt dus code oranje voor storm Poly. Daar komen nog (zeer) zware windstoten van 100-120 km/u voor, hiervoor is een code oranje van kracht. De wind waait uit het westen. In de loop van de middag neemt de wind weer af. In het midden van het land komen vanmiddag nog zware windstoten voor van 75-90 km/u.

Code rood

Het KNMI heeft vanochtend code rood afgekondigd voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het IJsselmeergebied. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de delen van Nederland waar code rood geldt om niet meer de snelwegen op te gaan. 

In Noord Holland en Flevoland rijden er momenteel geen treinen. Het is nog niet bekend of in het verloop van de dag treinverkeer weer mogelijk wordt. Vanmiddag wordt verwacht dat de storm gaat luwen. Vanaf dat moment kunnen ProRail en NS de schade opmaken en kijken in welke mate het treinverkeer eventueel weer opgestart kan worden.  

Scholen zijn dicht wegens de zware weersomstandigheden. Ook het Vechtstede College heeft bericht gestuurd aan ouders over het weeralarm. Leerlingen wordt geadviseerd om niet meer naar school te komen. Leerlingen die nu op school zijn worden op school gehouden tot 12.00 uur. Alleen na toestemming van ouders mogen ze eerder weg.
Op het Casparus College zijn ook veel leerlingen niet komen opdagen en worden toetsen daarom later deze week ingehaald.

Poly is dusver de zwaarste zomerstorm ooit gemeten met windkracht 11 en eerder vanochtend werd zelfs een windstoot van 146 kilometer per uur gemeten. Dat is de zwaarste windstoot die ooit in de zomer is geregistreerd.

Meer informatie over storm Poly vindt je ook op de website van de gemeente Amsterdam.

Bekijk ook het fotoverslag van de stormschade in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant