Afbeelding

Ik heb een ongeluk gehad, wat nu?

Nieuws van bedrijven

U houdt voldoende afstand in het verkeer, kijkt goed voor u op de fiets oversteekt en op het werk neemt u alle veiligheidsvoorschriften in acht. Hoe voorzichtig u ook bent, er kan u toch een ongeluk overkomen. Want anderen zijn helaas niet zo voorzichtig in het verkeer als u bent en als een machine gebrekkig is, bestaat er toch een grote kans op een bedrijfsongeval. Maar wat nu te doen als u verkeersslachtoffer bent of betrokken raakt bij een ongeluk op het werk?

Wat te doen bij een verkeersongeluk?

Een achterop aanrijding, een valpartij op de scooter of als fietser aangereden door een auto die geen voorrang verleent. Jaarlijks gebeuren er veel verkeersongelukken met letsel tot gevolg. Dit letsel kan weer leiden tot schade, wij spreken dan van letselschade.

Lijdt u letselschade als gevolg van een verkeersongeluk, dan kunt u meestal kosteloos een letselschade bureau inschakelen. Want in de wet staat dat de kosten voor het verhalen van letselschade onder de schadevergoeding zelf valt. Maar een letselschadebureau kan niet zoveel doen zonder informatie die van u afkomstig dient te zijn. Daarom speelt u zelf ook een belangrijke rol bij het claimen van letselschade.

Invullen schade aanrijdingsformulier

Een van de belangrijkste dingen bij een aanrijding, zoals bij een kop-staart botsing of een fietsongeluk, is het invullen van een schade aanrijdingsformulier. Wij leggen u graag uit waarom.

Een aanrijdingsformulier biedt de mogelijkheid om belangrijke informatie in te vullen. Zo kunnen de persoonsgegevens van beide partijen ingevuld worden. Dit is belangrijk omdat u moet weten wie u aansprakelijk kunt stellen voor uw letselschade. Maar ook de verzekeringsgegevens vindt u in het schade aanrijdingsformulier.

U heeft alleen recht op schadevergoeding als de andere partij schuldig is aan het ongeluk. Daarom is het invullen van het schadeformulier van belang. U kunt namelijk de toedracht van de aanrijding beschrijven, maar deze ook tekenen in de daarvoor bedoelde ruimte. Vult u het schadeformulier in, dan bent u dus bekend met de aansprakelijke partij en de toedracht van het verkeersongeluk.

Naast het invullen van een schade aanrijdingsformulier is ook het hebben van getuigen van belang. Want soms is er discussie over de toedracht van het verkeersongeluk. Een getuige kan u dan helpen door uw toedrachtomschrijving te bevestigen.

Wat doet een letselschadebureau?

Heeft u een ingevuld schadeformulier en staat de toedracht van de aanrijding vast? Dan is er recht op een letselschadevergoeding. Een letselschade jurist van een letselschadebureau kan deze schade voor u verhalen.

Een letselschade jurist van het letselschadebureau stelt voor u de tegenpartij aansprakelijk. In het geval van een verkeersongeluk is het zo dat er een verplichte aansprakelijkheidsverzekering is. Uw letselschade specialist stelt daarom direct de verzekeraar van de aansprakelijke persoon aan. Deze verzekering wordt een WAM verzekering genoemd. De afkorting WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer.

Staat de aansprakelijkheid vast? Dan zal de letselschade jurist een schadestaat opstellen. Op een schadestaat staan alle schadeposten die in uw situatie van toepassing zijn. Daarbij kunt u denken aan letselschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid, medische kosten en kosten omdat u het huishouden niet meer zelfstandig kunt verrichten.

Letselschade verhalen begint dus bij uzelf, maar een letselschadebureau helpt u bij de rest!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant