De bewonersbijeenkomst werd matig bezocht.
De bewonersbijeenkomst werd matig bezocht. Foto: WeesperNieuws

‘Geen wipkip, glijbaan en apparaten die piepen’

Onderwijs & Wetenschap

WEESP – Omwonenden van het schoolplein bij de Brede School Weesperrijk en de Nieuwe Jozef willen op het plein geen glijbaan, wipkip of apparaten die piepen. Wat ze wel willen is een groene plek om te spelen.

Dit blijkt uit een inventarisatie door de gemeente onder omwonenden en andere inwoners van Weespersluis. Ongeveer 25 tot 30 mensen waren aanwezig bij een bewonersbijeenkomst waar de ideeën over de inrichting uiteen zijn gezet en 143 mensen hebben online de vragenlijst ingevuld over het ontwerp van het schoolplein, de ruimte rondom de school en de verkeersoplossingen. Hiervan was 43 procent directe buurtbewoner. Andere mensen die reageerden, waren vooral bewoners van Weespersluis en ouders van kinderen op de Brede School Weesperrijk.

Hoe de schoolomgeving eruit komt te zien is grotendeels vastgesteld, maar definitief is het nog niet en hiervoor wordt de hulp ingeschakeld van bewoners. Er waren 121 suggesties voor de inrichting van het plein, waarbij als belangrijkste grote gemene deler opvalt dat er de wens is voor een groen, avontuurlijk en sportief schoolplein met zo min mogelijk verharding. Houten, natuurlijke en klimobjecten zijn het populairst. 

Een paar andere genoemde ideeën zijn een inrichting met hoogteverschillen, bosspeelplaats, houten en rubberen elementen, klimmen en klauteren. Ook is er de wens voor sport en spel in de vorm van voetbal, basketbal, trampoline, klimrek, parcours, tafeltennis, knikkerpotten en schommelen. Verder zijn een moestuin, planten tegen de Kokowall en verkoelende plekken in de schaduw genoemd.

Lees hier de belangrijkste resultaten, meest gestelde vragen en de volgende stappen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant