Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Inleverpunten voor legaal en illegaal vuurwerk in Gooi en Vechtstreek

Politie

WEESP Mensen die ondanks het vuurwerkverbod van de komende jaarwisseling toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit volgende week anoniem inleveren bij een van de vier scheidingsstations in ‘t Gooi en de Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

Dat meldt de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Om de zorg en handhaving te ontlasten, mogen Nederlanders in 2020 geen vuurwerk afsteken of vervoeren. Ondanks dit verbod hebben sommige mensen toch vuurwerk in huis. Daarom zijn er volgende week speciale inleverpunten geopend. 

Op maandag 28 december en dinsdag 29 december is het mogelijk om veilig vuurwerk in te leveren bij de scheidingsstations in Huizen, Weesp, Bussum en Hilversum. Dit kan zonder afspraak op de volgende momenten:
Huizen (Ambachtsweg 15): maandag 28 december van 8.30 tot 12.00 uur
Weesp (Nijverheidslaan 1c): maandag 28 december van 13.00 tot 16.30 uur
Bussum (De Nieuwe Vaart 2): dinsdag 29 december van 13.00 tot 16.30 uur
Hilversum (Nieuwe Crailoseweg 6a): dinsdag 29 december van 8.30 tot 12.00 uur

Dankzij een pardonregeling van het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgen bezitters van dit vuurwerk geen boete wanneer ze dit op de aangegeven momenten vrijwillig inleveren. Ook het vervoer naar de locatie wordt niet bestraft. Mensen kunnen alle soorten vuurwerk met een maximum van 25 kilo bij de scheidingsstations inleveren. Een gespecialiseerd bedrijf verzorgt op veilige wijze de inname, opslag en uiteindelijk de vernietiging.

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek roept inwoners op om zoveel mogelijk met de auto naar een van de scheidingsstations te komen. Vuurwerk meenemen in het openbaar vervoer is verboden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief