Afbeelding
B&W-gesprek

'Je kunt op veel terreinen een voorbeeld nemen aan Weesp'

Politiek

WEESP - De provincie gaf Weesp onlangs een pluim voor hoe Weesp het fusieproces heeft aangepakt. Die mogen wij allemaal op onze hoed steken, vindt burgemeester Bas Jan van Bochove.

In het wekelijks B&W-gesprek met het WeesperNieuws zei de waarnemend burgervader van Weesp: "Ik ben het helemaal met de gedeputeerde eens. Die pluim komt toe aan allen die hard aan het proces gewerkt hebben. En aan alle Weespers."

Meepraten
Het geheim van de smid is volgens Van Bochove dat Weesp vanaf dag één de inwoners bij het proces heeft betrokken en ze heeft laten meepraten over wat er stond te gebeuren. "Je moet zo'n proces op een goede manier aanvliegen. Dan ontstaat dit, dat is mijn overtuiging."

Betekent dit dat andere gemeentes het verkeerd doen? En dus een voorbeeld aan Weesp moeten nemen?
"Dat laatste is zeker het geval. Je kunt op een heleboel terreinen een voorbeeld nemen aan Weesp. Dat zeg ik niet uit arrogantie, maar omdat ik van mening ben dat alle mensen die bij dit proces betrokken zijn - de inwoners, de politici, de medewerkers op het stadhuis, de externe partijen - hebben aangevoeld dat dit de goede manier was. Dat hebben zij ook uitgestraald. Mijn stelling is dat de stabiele uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen het bewijs is dat wij het goed gedaan hebben."

Heeft het zin dat de burgemeesters van Laren, Blaricum, Huizen en Wijdemeren eens bij u langskomen?
"Nee, dat geloof ik niet. Ze zijn uiteraard welkom en ik leg het met plezier uit. Maar zij zijn al te ver in het proces. Wij zijn in Weesp op het goede moment en op de goede manier begonnen. Die kans hebben de andere gemeenten in onze regio laten lopen."

Beluisteren
Het hele gesprek duurt ruim 10 minuten. Het gaat ook over het gebrek aan diversiteit bij de lintjesregen, de nieuwe coalitie en 4-5 mei.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen gisteren
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief