Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Wethouders kunnen aan de slag, drie raadsleden geïnstalleerd

Politiek

WEESP - Wethouders Astrid Heijstee en John Vos (WSP), Maarten Miner (GroenLinks) en Leon de Lange (D66) kunnen namens de kersverse coalitie van WSP, GroenLinks en D66 aan de slag. De wethouders werden vanavond geïnstalleerd.

De gemeenteraad debatteerde eveneens over het coalitieakkoord van de drie partijen en de plannen voor Weesp voor de komende jaren. WSP, GroenLinks en D66 betoogden nog eens wat ze met hun coalitieakkoord met de titel 'De toekomst is voor alle Weespers: samen voor elkaar' hopen te bereiken. Vanuit de oppositie klonk nog wel wat kritiek. Zo betoogde de VVD onder meer dat voor veel plannen nog een financiële onderbouwing ontbreekt. Toch werd het coalitieakkoord, en zo was vanzelfsprekend ook wel de verwachting aangenomen. WSP, GroenLinks, D66 en PvdA stemden voor, CDA en VVD tegen. 

Na het debat en de installatie van de wethouders werden eveneens nog drie nieuwe raadsleden gepresenteerd, als opvolgers van de tot wethouders gepromoveerde Heijstee, Miner en De Lange. Namens de WSP werd Daniëlle Meyer geïnstalleerd, voor GroenLinks was dat Christian Pfeiffer en voor D66 mag Bert Zeeman als raadslid aan de slag. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant