<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In 2010 was Pechtold in Weesp, samen met Pia Dijkstra.
In 2010 was Pechtold in Weesp, samen met Pia Dijkstra. (Foto: André Verheul sr)

Saskia ter Kuile: 'Alexander Pechtold is voorbeeld'

  Politiek

WEESP - Vandaag is het de laatste dag voor fractievoorzitter Alexander Pechtold in de Tweede Kamer. Saskia ter Kuile, fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Weesp, vindt het jammer dat hij vertrekt, maar ziet ook kansen voor nieuwe, jonge mensen aan het roer van de partij.

Toen Alexander Pechtold zaterdag op het congres van D66 zijn aftreden aankondigde, ontplofte de whatsappgroep van de Weesper afdeling van de partij. Wethouder Leon de Lange en twee fractieleden waren aanwezig en lichtten direct de overige leden in.

Donorwet
Ter Kuile: "Pechtold heeft zich 12,5 jaar op een geweldige manier voor de partij en voor de politiek ingezet. Hij heeft zich met heel veel onderwerpen beziggehouden. Het is mooi als er zo lang consistentie is in de top. Ik noem bijvoorbeeld de donorwet, daar is acht jaar overheen gegaan. Tegelijkertijd is het ook weer goed als er ruimte komt voor nieuwe, jongere mensen om het roer over te nemen."

Voorbeeld
Pechtold is voor Ter Kuile een groot voorbeeld, zegt ze. "Op één onderwerp vooral: Pechtold heeft zich altijd heel duidelijk uitgesproken tegen rechts-radicaal en daarbij het conflict nooit geschuwd. Ik heb dat zelf hier in de Weesper gemeenteraad ook gedaan en daarbij steeds voor ogen gehad hoe Pechtold dat deed."

Goede kandidaat
Vandaag kiest de fractie van D66 in de Tweede kamer een nieuwe fractievoorzitter. Wat Ter Kuile betreft wordt dat iemand die visie heeft en kan verbinden, en als diegene wat jonger is, kan deze dat ook weer voor langere tijd op zich nemen. "Of dat een vrouw of man is, maakt niet uit. Gewoon een goede kandidaat, en daar hebben we er in de partij een heel rijtje van."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.