Heeft Weesp straks nog wat te zeggen over haar voorzieningen? Met een omgevingsraad zou dat kunnen.
Heeft Weesp straks nog wat te zeggen over haar voorzieningen? Met een omgevingsraad zou dat kunnen.

Wordt Weesp straks zelfstandig opererend buitengebied van Amsterdam?

Politiek

WEESP - Wordt Weesp straks na de fusie met Amsterdam een min of meer zelfstandig opererend 'buitengebied Weesp'? Als het aan WSP ligt wel.

De nabijheid van bestuur is een belangrijke zaak als Weesp straks opgaat in het groter geheel van Amsterdam. Daar heeft de partij al over nagedacht.

Omgevingsraad
WSP heeft het idee voor een omgevingsraad die bestaat uit Weespers die gekozen worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Elk lid in de omgevingsraad is afkomstig uit een wijk en niet noodzakelijk lid van een partij. Ook een driekoppig gebiedsbestuur wordt gekozen door de Weesper bevolking. De omgevingsraad gaat over zaken die te maken hebben met de leefomgeving.

De partij denkt aan zaken zoals de (sport)verenigingen, cultuur, evenementen en het maatschappelijk vastgoed, als ook het onderhoud en aanpassing van de openbare ruimte. Hiervoor is er een geoormerkt budget nodig.

Gooise voordelen
Het liefst wil de WSP enkele Gooise verworvenheden behouden, waaronder de voorrangsregeling van Weesper woningzoekenden op de huurmarkt. "Voor een nieuwe democratische vorm van besturen is een gedeeltelijke vrijheid in gebondenheid noodzakelijk", aldus de WSP. De partij staat ervoor open om Driemond (Amsterdam-Zuidoost) en zelfs Nigtevecht (gemeente Maarsen, provincie Utrecht) in het 'buitengebied Weesp' op te nemen. Alleen als de inwoners van deze dorpen dat willen, uiteraard.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant