Afbeelding
Foto: GroenLinks

Wethouder Miner legt taken per direct neer

Politiek

WEESP Wethouder Maarten Miner van GroenLinks heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de voorzitter en de leden van de gemeenteraad. Hij legt zijn taken als wethouder per direct neer.

Maarten Miner noemt als reden van zijn ontslag de motie die de fractie van GroenLinks samen met andere partijen indiende in aanloop naar de Raadsvergadering van 4 februari. “Deze motie schrapt feitelijk het zoekgebied voor wind in de Bloemendalerpolder. Als wethouder namens GroenLinks ben ik van mening dat mijn partij ten principale dit laatst overgebleven zoekgebied had moeten behouden,” schrijft de wethouder in zijn ontslagbrief. “In het verkiezingsprogramma van GroenLinks staat in mijn ogen niet voor niets het klimaat centraal. Let wel, deze discussie betrof niet de daadwerkelijke plaatsing van een windmolen maar het onderzoek naar een eventueel geschikte locatie.”

“Dit is voor mij reden geweest mij te beraden op mijn positie als wethouder. Ik ben tot de slotsom gekomen dat ik in deze kwestie principiëler ben dan de GroenLinks fractie. Dat is voor mij onvoldoende basis om samen verder te gaan.”

De portefeuilles van Miner worden tijdelijk waargenomen door de andere leden van het college van burgemeester en wethouders. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant