<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Dat Weesp moet fuseren, dat staat volgens de meeste respondenten van de Stadspeiling wel vast. Maar met wie is minder duidelijk.
Dat Weesp moet fuseren, dat staat volgens de meeste respondenten van de Stadspeiling wel vast. Maar met wie is minder duidelijk. (Foto: Christian Pfeiffer)
Dossier: Gemeentefusie

Inwoners Weesp sterk verdeeld over Amsterdam of Gooise Meren

  Politiek

WEESP - Dat Weesp aansluiting moet zoeken bij een andere gemeente, dat kunnen de meeste inwoners van Weesp wel accepteren. Maar de vraag met welke gemeente er dan moet worden samengegaan is veel moeilijker te beantwoorden. Over de vraag 'Amsterdam of Gooise Meren' zijn de Weespers sterk verdeeld.

Uit de Stadspeiling van het WeesperNieuws komt naar voren dat 57% van de respondenten een voorkeur heeft voor Amsterdam en 40% een voorkeur heeft voor Gooise Meren.

Conclusie
Maar de 57-40 laat zich niet lezen als de uitslag van een basketbalwedstrijd of een referendum. De aselecte steekproef die onze Stadspeiling is geeft wel een duidelijke trend aan, maar om conclusies te trekken moet rekening worden gehouden met een veiligheidsmarge. Dat betekent dat het verschil zowel een beetje groter als een beetje kleiner kan zijn (in dit geval 5 à 6%).

De veiligste conclusie van de uitkomst is dus vooral dat de inwoners van Weesp sterk verdeeld zijn over de keuze Amsterdam of Gooise Meren en dat als er een voorkeur is, die licht uitvalt in het voordeel van Amsterdam.

Besluit gemeenteraad
De gemeenteraad neemt op 9 november een besluit over de bestuurlijke toekomst en kiest dan de gemeente waarmee aansluiting gezocht moet gaan worden richting een ambtelijke en vervolgens bestuurlijke fusie.

Lees de uitgebreide analyse van de Stadspeiling in de digitale editie


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>