Afbeelding
Foto: Brian Elings

Weesper bedrijfsleven: Amsterdam spreekt het meeste aan

Politiek

WEESP Een groot deel van het Weesper bedrijfsleven geeft de voorkeur aan een gemeentelijke aansluiting bij Amsterdam - en niet bij Gooise Meren. De slagkracht van Amsterdam is het grootste argument. Dat Gooise Meren eerder niet met Weesp wilde fuseren speelt ook een rol.

In een peiling van bedrijvenvereniging IVW onder haar leden kiest 69% voor Amsterdam, 23% voor Gooise Meren en maakt 9% geen keuze. Er waren tachtig respondenten.

Meer verwachten
Uit hun toelichtingen valt op te maken dat deze Weesper ondernemers meer verwachten van Amsterdam dan van Gooise Meren. Ook het aanzien dat Amsterdam zou geven aan Weesp als bedrijvenstad wordt als een groot voordeel gezien.

Verleden
Dat Weesp in 2011 niet werd gepruimd door Bussum bij de vorming van Gooise Meren (Bussum, Naarden en Muiden) is onder de ondernemers nog niet vergeten. "Het Gooi kijkt wat minderwaardig naar Weesp. Nou, we hebben ze helemaal niet nodig", is een van de reacties die dit sentiment illustreren.

Gooise Meren boost geven
Een duidelijke minderheid heeft liever een gemeentefusie met Gooise Meren. "Ik denk dat wij meer inbreng kunnen hebben bij Gooise Meren omdat wij daar een grote partij zijn en we kunnen dan samen ondernemend Gooise Meren een flinke boost geven, bij Amsterdam zijn we een heel kleintje en we worden dan opgeslokt in het grote geheel."

Geen standpunt
Het bestuur van de IVW brengt de resultaten naar buiten zonder zelf een standpunt in te nemen. "Wij zijn een belangenvereniging voor al onze leden en kiezen daarom geen partij", verklaart voorzitter Reinier Mommaal.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief