Afbeelding
Foto: André Verheul

Burgemeester staat stil bij keuzes voor Weespers

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp hield gisteravond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. In zijn speech stond waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove stil bij de keuzes die Weespers dit jaar moeten maken.

De gemeenteraadsverkiezingen, het landelijk referendum 'Sleepwet' en het lokale referendum over de toekomst van Weesp: "Ik wens alle kiesgerechtigden wijsheid toe bij het bepalen van hun stem."

Bovenal wenste Van Bochove de gemeenteraad, die uiteindelijk de beslissing over de toekomst van de stad neemt, wijsheid toe. Hij roemde ook nog eens het proces, waarin zelfbewustzijn en burgerparticipatie een grote rol hebben gespeeld. "Tegenstellingen werden niet verbloemd, maar er is met respect voor elkaars meningen - althans in het openbaar - met elkaar gediscussieerd", zegt de burgemeester. Die tegenstellingen hebben volgens Van Bochove te maken met de angst om te verliezen wat we hebben. Hij heeft er vertrouwen in dat die angst kan worden bedwongen: "Dat heeft het debat in de afgelopen maanden bewezen."

Ook de vele momenten waarop de gemeente burgers, ondernemers en organisaties van Weesp consulteerde voor beleidsplannen en -visies laten volgens hem zien dat stappen zetten in gezamenlijkheid kan. Ook stond Van Bochove stil bij de vermissing en het uiteindelijke vinden van de verdronken Oskar van Alphen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant