Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesp aan de slag met sport en bewegen

Sport

WEESP - De gemeente Weesp gaat sporten en bewegen stimuleren. Het is een van de pijlers onder een sportbeleidsplan waar nu de laatste hand aan wordt gelegd. "Niets moet, maar wie graag wil, moet makkelijk terechtkunnen."

Het jaarlijkse rondje over de Verenigingenmarkt leert dat Weesp een bont aanbod aan sportverenigingen heeft. En dan is dat nog maar het topje van de ijsberg. Je zou dus zeggen: wie wil sporten, kan al op heel veel plekken terecht.

Maatschappelijke aspect wordt gestimuleerd
In het sportbeleidsplan kijkt de gemeente echter vooral naar de mensen die niet makkelijk uit zichzelf een sportkantine binnenwandelen of zich aansluiten bij een team. "Mensen met een afstand, met een beperking, eenzaamheid", licht sportwethouder Astrid Heijstee (WSP) toe. "Juist dat maatschappelijke aspect willen we stimuleren."

De wethouder ziet dat Weesp mooie sportvoorzieningen heeft en dat sportverenigingen veel doen om bijvoorbeeld jongeren of andere specifieke doelgroepen aan het sporten te krijgen. "Het gaat ons in dit geval niet alleen om sporten, het gaat eigenlijk vooral over bewegen. We willen bereiken dat iedereen die dat wil in Weesp moet kunnen sporten."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant