Pascal Heije: 'Ik denk dat ik met mijn achtergrond de jeugd veel kan bijleren.'
Pascal Heije: 'Ik denk dat ik met mijn achtergrond de jeugd veel kan bijleren.'

Weesper Pascal Heije start voetbalschool Golden Boys

Sport

WEESP - Jonge voetballers opleiden, begeleiden en laten genieten van het spel. Dat is wat Pascal Heije wil doen in de nieuwe voetbalschool Golden Boys. De Weesper, zelf ex-profvoetballer en ex-Ajacied, is onlangs van start gegaan. 

De voetbalschool heeft dezelfde naam gekregen als het Golden Boys-elftal, het reünie-elftal van oud-jeugdspelers van Ajax waarmee Pascal Heije voetbalde. "Wij werden de 'gouden lichting' genoemd binnen Ajax. We wilden, als een soort reünie, het elftal weer bij elkaar brengen en weer wedstrijden spelen. Die vriendschappelijke wedstrijden spelen we voor het goede doel: de FUN Foundation in Gambia."

Nu is er ook een voetbalschool bij gekomen, gekoppeld aan het voetbalelftal. "Wij gaan aan de slag bij voetbalclub DOB in Nigtevecht en Geinburgia in Driemond. Door het hele Golden Boys-verhaal ben ik op het idee gekomen om in de voetbalschool te gaan samenwerken met andere spelers. De voetbalschool is voor spelers van vijf tot twintig jaar. Al gevoetbald hebben hoeft niet; je kunt altijd aansluiten en wordt dan geselecteerd op niveau en leeftijd. We beginnen bij de basis. Ik vind dat je die als voetballer toch wel moet beheersen en bij heel veel spelers is die er nog niet, dat kan veel beter. Ik denk dat ik met mijn achtergrond de jeugd veel kan bijleren qua trainingen en tips kan geven, ook voor buiten het voetbal. Want de voetbalschool is meer dan voetbaltraining alleen, het is ook puur begeleiden."

Komende zondag is er nog een open clinic van de voetbalschool. Meer daarover staat op www.goldenboysvoetbalschool.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant