Afbeelding
Foto: André Verheul

Dringen om parkeerplek in Herensingelkwartier

Buurt / wijk

WEESP - De gemeente Weesp moet dringend iets doen aan het parkeren. De parkeerdruk in het Herensingelkwartier is zo hoog dat er onveilige situaties ontstaan. Ook in sommige delen van Aetsveld staan meer auto's dan er parkeerplaatsen zijn. Dat stelt bureau De Groot Volker in een onderzoek in opdracht van de gemeente.

Het Herensingelkwartier zucht het zwaarst onder de parkeerdruk die de theaters, restaurants, cafés en het hotel in het centrum met zich meebrengen. Daar wordt structureel een hoge parkeerdruk geconstateerd van tussen de 89 en de 109%, op een aantal locaties zelfs boven de 120%. Dat betekent dat foutparkeren in deze wijk aan de orde van de dag is, waardoor de veiligheid in het geding komt.

In het centrum is de parkeerdruk bij betaald parkeren kleiner dan 60%, maar op de gratis plekken 85 tot soms 100%. "Reden om het parkeerbeleid kritisch onder de loep te nemen en te kijken waar optimalisaties mogelijk zijn", aldus het rapport. Wat die optimalisaties zijn, moet blijken als 'oplossingsrichtingen' nader worden onderzocht.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant