Foto: André Verheul

Combinatie van maatregelen moet parkeerproblemen oplossen

  Verkeer

WEESP - Om het parkeerprobleem in Weesp op te lossen, is een combinatie van betaald parkeren en het invoeren van bewonersvergunningen nodig, aangevuld met het creëren van extra langparkeerplaatsen. Dat staat in de Adviesnota Parkeerbeleid.

Het advies luidt als volgt. In het centrum: betaald parkeren in combinatie met vergunninghouderparkeren. Op Nieuwstraat, Nieuwstad, Grote Plein en Kerkstraat alleen betaald parkeren. In het Herensingelkwartier: vergunninghouderparkeren, op de Herengracht alleen betaald parkeren. In het stationsgebied: vergunninghouderparkeren, in (deel) Dichtersbuurt en op het P&R-terrein betaald parkeren (achteraf betalen).

Er wordt vooralsnog uitgegaan van één parkeervergunning per bewoner à 50 euro plus een regeling voor bezoekers.

Parkeerplaatsen voor langparkeren nodig
Omdat hiermee langparkeerders uit deze gebieden worden geweerd, zijn er op loopafstand extra parkeerplaatsen voor langparkeren nodig. Er worden zeven locaties als mogelijkheid genoemd, waaronder het circusterrein bij het Molenpad, het speelveld aan de Fijnvandraatlaan en het Van Houten Industriepark. Ook zou het P&R-terrein bij het station uitgebreid kunnen worden.

Voordat er een besluit wordt genomen, wil verkeerswethouder Astrid Heijstee een breed participatietraject met de inwoners. Dat gaat komend jaar spelen.

Lees verder in de digitale editie


3 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten