De oplegdruk van de Sluisbrug wordt geïnspecteerd.
De oplegdruk van de Sluisbrug wordt geïnspecteerd. Foto: Gemeente Amsterdam

Inspectie oplegdruk Sluisbrug

Vervoer & Verkeer

WEESP - In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart tussen 23.00 en 06.00 uur wordt de oplegdruk van de Sluisbrug geïnspecteerd. De werkzaamheden aan de Sluisbrug zorgen die nacht voor weinig (geluids-)hinder.

Het doel van de inspectie is om ervoor te zorgen dat de brug voldoende oplegdruk behoudt, waardoor openwaaien wordt voorkomen. Een nauwkeurige meting van de oplegdruk is essentieel om de veiligheid van de brug te kunnen blijven garanderen. De werkzaamheden duren één nacht. De werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd vanaf pontons in het water onder de brug.

Bereikbaarheid

Tijdens de inspectie wordt de brug tussen 23.00 uur op 6 maart en 06.00 uur ’s ochtends op 7 maart afgesloten voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Het verkeer wordt gedurende deze werkzaamheden omgeleid via de Achteromstraat en de Zwaantjesbrug.

De inspectie vindt plaats buiten de bedieningstijden van de brug. Boten met een doorvaarthoogte lager dan ca. 1,8 meter kunnen de brug passeren, maar de doorvaart is ca. 2,5 meter smaller door de aanwezige pontons. De inspectie wordt gedaan met behulp van elektrische apparatuur waarbij de elektriciteit uit de brug wordt onttrokken. Er is amper geluidshinder.

Contact 

Mocht je tijdens de werkzaamheden in die nacht toch hinder ervaren, dan kun je direct contact opnemen met Richard de Graaf van Hollandia Services op nummer 06 1485 0744, die ter plekke aanwezig is. Voor overige vragen over de werkzaamheden of projecten van gemeente Amsterdam kun je het algemene nummer gebruiken: 14020.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant