Check deelscooters op de straathoek.
Check deelscooters op de straathoek. Foto's: Riz Jongerius

Check deelscooters in Weesp

Vervoer & Verkeer

WEESP - Op veel straathoeken in Weesp staat momenteel een witte scooter geparkeerd met de naam Check erop. Check is de eerste deelscooteraanbieder die is aangesloten door NS. 

De samenwerking van NS en Check maakt een reis van deur tot deur mogelijk. NS-reizigers kunnen nu gemakkelijker doorpakken op hun ‘last mile’ vervoer via de NS-app. Per 1 april is Check flink uitgebreid in de gemeente Amsterdam, waaronder dus in Weesp. 

Op 2 februari wist Check te melden: “Vanaf 1 april wordt de vloot uitgebreid naar 600 voertuigen en worden de stadsdelen Noord, Nieuw-West, Zuidoost en Weesp toegevoegd aan het servicegebied. De uitbreiding is onderdeel van de nieuwe deelscootervergunning van de Gemeente Amsterdam. Vandaag werd bekend dat Check als eerste is geëindigd in de kwalitatieve toets. We zijn trots op dit resultaat en we kijken uit naar een voortzetting van de goede samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de andere geselecteerde deelmobiliteitsaanbieders.”

Het rijden met een Check-deelscooter kost 33 cent per minuut. Daarnaast betaal je 75 cent starttarief. Hoe je de Check deelscooter kunt gebruiken, vind je op ridecheck.app/nl/hoe-werkt-het.

De andere vergunde deelscooter is van Go Sharing. Op de gemeentepagina www.amsterdam.nl/deelvervoer/deelscooter staan telefoonnummers en e-mailadressen waar je overlast kunt melden van de deelscooters, zoals bijvoorbeeld door verkeerdgeparkeerde scooters.


Deze Check deelscooter staat verkeerd geparkeerd en blokkeert de doorgang.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant