Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht vanaf 22 april

Vervoer & Verkeer

REGIO - Langs de Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht staat, ten zuiden van de Spoorlaan, het Poldergemaal Voorburg. Dit poldergemaal moet worden vervangen. Om het werk goed en veilig uit te voeren, is de Oostkanaaldijk vanaf 22 april tot begin juli helemaal dicht. 

Vanwege werk aan dit gemaal, dat zorgt voor het juiste waterpeil in de polder, is sinds 2 april de weg ter hoogte van Oostkanaaldijk 7 al gedeeltelijk dicht.

Tijdelijke weg voor auto’s en bestelwagens

Om ervoor te zorgen dat woningen en bedrijven rond de afsluiting bereikbaar blijven, is er een enkelbaans omleiding door het weiland aangelegd voor auto’s en bestelbussen tot 3500 kg. Er staan verkeerslichten om het verkeer te regelen. Helaas is er te weinig ruimte voor een tijdelijke weg die geschikt is voor vrachtverkeer.

Tijdelijke wegen voor ander verkeer

Voor fietsers en voetgangers is een fiets- en voetpad met verlichting aangelegd door het weiland. Voor landbouwverkeer en de hulpdiensten is een rijplatenbaan door het weiland aangelegd. Deze is niet openbaar en afgesloten met een slagboom.

Veilig gebruik maken van de extra maatregelen

Bij de omleidingen door het weiland worden de verschillende soorten verkeer zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Bij het begin- en eindpunt van deze omleidingen kunnen auto’sfietsers en landbouwvoertuigen elkaar tegenkomen. Verkeersdeelnemers wordt gevraagd om daar, naast het opvolgen van de verkeersregels, extra alert te zijn op andere verkeersdeelnemers.

Doorgaand verkeer via de omleidingsroute

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om gebruik te maken van de omleidingsroute over de N201 en de N523. Door de beperkte capaciteit van de omleiding is er tijdens de spitsuren grotere kans op vertraging op de N201.

Meer informatie staat op www.agv.nl/poldergemaal-voorburg. Bewoners en omwonenden kunnen hun vragen stellen via gemalenvoorburg@waternet.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant