Afbeelding

Inwoners Gooi en Vechtstreek getest op coronavirus

Zorg

WEESP - Er bestaat een reële kans dat het coronavirus ook de regio Gooi en Vechtstreek heeft bereikt. Een handvol mensen, aldus woordvoerder Marije Mansfeld van de GGD Gooi en Vechtstreek, is maandagmorgen getest. De uitslag is mogelijk morgen bekend.

Overigens zijn er de afgelopen weken meerdere mensen uit deze regio, die de verschijnselen toonden van het virus, getest. Zij bleken niet besmet. Het ging om mensen met de verschijnselen en die ook in het risicogebied waren of contact hadden met mensen die het virus wel hebben. Dat er nu ineens een handvol mensen is getest en dus ongeveer net zo veel als de twee weken hiervoor is volgens Mansfeld niet zo gek. "Het virus is nu in Nederland en het neemt toe." 

Het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum is in het nieuws omdat een van de medewerkers besmet zou zijn met het coronavirus. De status van de situatie bij Nike is bij de GGD Gooi en Vechtstreek nog niet bekend. De GGD volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet, dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. 

Call Center
Daarnaast heeft de GGD Gooi en Vechtstreek een call center geopend voor mensen met vragen over het virus. Het nummer dat mensen tussen 8.30 en 17.00 uur kunnen bellen is 035-6926400. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. En er zijn al ruim honderd telefoontjes binnengekomen, vertelt Mansfeld. "Eigenaren van kinderdagverblijven bellen met de vraag wat ze moeten doen, maar we krijgen ook veel medisch inhoudelijke vragen. De behoefte is er."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief