Stichting Semmy: al zestien jaar in actie om levens van kinderen te redden.
Stichting Semmy: al zestien jaar in actie om levens van kinderen te redden. Foto: Stichting Semmy

Ren voor Semmy tijdens de Vechtloop

Zorg

WEESP - Om geld in te zamelen voor Stichting Semmy is er tijdens de Vechtloop op 25 juni een speciaal onderdeel: Ren4Semmy. De Stichting strijdt voor onderzoek naar stamcelkanker bij kinderen en jij kunt helpen door je tijdens de Vechtloop in juni aan te sluiten bij Team Semmy.

De overlevingskansen voor kinderen met hersenstamkanker zijn nog altijd laag en dat maakt onderzoek hard nodig. Herinner je je nog de actie Lak door Tijn? Met deze en andere acties zamelt Stichting Semmy geld in voor onderzoek. Ook de Run4Semmy in Amsterdam hoorde daar jarenlang bij. Nu is het tijd voor een nieuwe vorm. Het idee ontstond om de Vechtloop, waaraan de stichting al langer als goed doel verbonden was, te combineren met een sponsorrun voor Stichting Semmy.

Ren4Semmy

Sinds jaar en dag steunt de Vechtloop met alle deelnemers en sponsoren Stichting Semmy. Deze stichting uit Weesp zet zich in voor betere overlevingskansen voor kinderen met hersenstamkanker. Bestuursvoorzitter van de Vechtloop Jakko Mur legt uit dat iedereen die meedoet aan de Vechtloop bijdraagt aan dit goede doel. “Van het inschrijfgeld gaat per deelnemer één euro naar Stichting Semmy. Daarnaast kan iedereen bij de inschrijving ook nog een vrijwillige extra bijdrage doen. Deze worden verdubbeld door onze hoofdsponsor Van Wijngaarden samen met Nh1816. Ook voor elke ingeleverde medaille gaat er een euro naar Stichting Semmy.”

Dit jaar, tijdens de 40ste Vechtloop, wordt nog meer aandacht besteed aan dit goede doel. “Er komt een speciaal onderdeel: Ren4Semmy. Hiervoor schrijf je niet in via Vechtloop.nl, maar via de site van Stichting Semmy. Deelnemers van Ren4Semmy betalen een starterspakket met daarin een startbewijs, een Ren4Semmy T-shirt en een donatie aan Stichting Semmy. Er is geen aparte afstand, dus de Ren4Semmy-lopers doen gewoon mee aan de 2,5 km, 5 km of 10 km van de Vechtloop. Voor de wedstrijd komen de Semmy-lopers bij elkaar om samen stil te staan bij de kinderen voor wie Stichting Semmy zich inzet. Ook zal er een gezamenlijke warming-up zijn. Na de Vechtloop is er nog een gezellige nazit.”

Stichting Semmy is opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy, die de laatste maanden van zijn leven in Weesp woonde. Semmy had een hersenstamtumor waarvoor vrijwel geen behandeling mogelijk was. Semmy overleed op 22 juni 2007, hij werd slechts vijf jaar oud.

De genezingskans van vele vormen van kinderkanker is gelukkig enorm toegenomen, maar de overlevingskans met een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom) is nog steeds vrijwel 0% procent. Om dit te verbeteren is de Stichting Semmy in het leven geroepen.

Nu, veertien jaar later, heeft Stichting Semmy al bijna 3 miljoen euro geïnvesteerd in diverse laboratorium- en patiënten onderzoeken. Het belang is groot: voor experimenteel wetenschappelijk onderzoek blijft Stichting Semmy de enige sponsor, pas als daar resultaten uit komen, stappen andere fondsen in. Zie www.stichtingsemmy.nl of volg Stichting Semmy op social media.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant