Afbeelding

Zelfde methode bij inbraakreeks vrijdag

Politie

WEESP – Een opvallende reeks inbraken en pogingen tot, vrijdag overdag in Weesp. Bij vier huizen werden de cilinders uit sloten getrokken.

De politie denkt dat het dezelfde daders moeten zijn geweest.

Meidoornlaan
De eerste was bij een huis aan de Meidoornlaan. Daar werd het slot geforceerd tussen 09.50 en 20.00 uur. De inbraak mislukte.

Singelstraat
Aan de Singelstraat lukte de inbraak wel. Daar werd aan de achterkant van een huis tussen 08.00 en 20.45 uur ook het cilinderslot geforceerd. De woning werd doorzocht. Er worden onder meer sieraden, een tablet en sleutels vermist.

Sportparklaan
Aan de Sportparklaan was het tussen 14.15 en 20.45 uur raak. Met dezelfde methode werd het slot geforceerd. Via een alarm op zijn mobiel werd de bewoner gealarmeerd, die weer de buurman inschakelde. Die nam poolshoogte, maar kon de daders niet meer vinden.

Lageweyselaan
Onbekend is hoe inbrekers vrijdagavond binnenkwamen in een huis aan de Lageweyselaan, maar een bewoner die rond 23.00 uur thuiskwam kon zijn huis niet in omdat de knippen op de voordeur waren gesloten. Er bleek ingebroken. Er worden onder meer sieraden vermist.

Van Houten Industriepark
Een inbraak die helemaal los staat van de golf op vrijdag is die in een bedrijf op het Van Houten Industriepark. Daar kwamen woensdag twee mannen binnen door een deur aan de achterkant te forceren. Tussen 19.30 en 20.00 uur wisten zij circa 15 laptops mee te nemen. Ze zijn gefilmd. De beelden worden door de recherche onderzocht.

De politie zoekt van alle zaken getuigen. Die kunnen zich melden op 0900-8844.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant