Afbeelding

Veel inbraken afgelopen week, vooral in de Drosthagenstraat

Politie

WEESP - Het aantal inbraken in Weesp neemt weer toe. De afgelopen week waren er veel meldingen. Het was vooral raak in de Drosthagenstraat, zo laat de politie weten. 

In totaal zijn er drie inbraken geweest in huizen in de Drosthagenstraat. Woensdagavond eentje, en zaterdag aan het einde van de middag twee. Bij alle drie werd er ingebroken via de tuin aan de achterkant.

Ook aan de 's-Gravelandseweg is ingebroken. Daar werd in de nacht van woensdag op donderdag een kantoor van een bedrijf opengebroken. Onbekend is nog wat daar is meegenomen.

Inbrekers schrikken van bewoner
Twee inbrekers die maandagavond een huis aan de Zeeburgstraat probeerden open te breken werden gehoord door de bewoner die gewoon thuis was. Toen hij een schreeuw gaf vanaf zijn balkon namen twee mannen de benen. De twee waren rond de 25 jaar, van Noord-Afrikaanse afkomst, rond de 1,70 meter lang en droegen donkere jassen. Een had donker krullend haar. De ander een grijze capuchon met een donkere broek. Ze renden weg richting de Meidoornlaan.

De politie is op zoek naar mensen die meer weten of iets gezien hebben. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of bij het politiebureau.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant