Het mes om de pols van de inbreker
Het mes om de pols van de inbreker

Inbreker Dotingalaan had mes

Politie

WEESP - De Hilversummer die dinsdagochtend vroeg werd opgepakt door de politie omdat hij kort daarvoor zou hebben ingebroken aan de Dotingalaan, had een mes om zijn pols gebonden. Dat vertelt de politie op Facebook. "Hij schreeuwde: ik heb een mes"

De agent die de man arresteerde op het station schrijft: "Het was voor mij voldoende om hem aan te merken als de verdachte van de woninginbraak en over te gaan tot aanhouding. Ik pakte de man bij zijn rechterarm en vertelde hem dat hij was aangehouden. Hij liet de iPad vallen en hij riep:" Ik heb een mes!". Ik zag dat hij met zijn linkerhand arm greep naar zijn rechtermouw. Ik voelde dat er ter hoogte van zijn pols een voorwerp in de mouw zat. Ik paste direct een controletechniek toe, zodat de man het mes niet kon pakken en vervolgens drukte ik de noodknop in. "

Agenten uit de hele regio kwamen op de noodoproep af. 

"De man bleef maar schreeuwen dat hij een mes had. Ook bleef hij niet stil staan en probeerde naar mijn idee naar het mes te grijpen. Daarom heb ik de man naar de grond gebracht en gezorgd dat hij niet bij het mes kon komen. De collega's waren snel ter plaatse om mij te helpen met het boeien van de verdachte. Op de foto is het betreffende mes te zien. Hij had deze vast gemaakt met elastiekjes om zijn pols."

De man is uiteindelijk zonder verdere problemen gearresteerd. 

Lees ook:
Inbraakslachtoffer Arthur Post zeer tevreden over politie
'Samen met agenten keken we de beelden af'
Gefilmde inbreker snel aangehouden

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant