Afbeelding
Foto: Pixabay
Podcast

Nieuwe afspraken: kwart sociale woningen exclusief voor Weespers

Politiek

WEESP - Een kwart van de in Weesp beschikbare woningen in de sociale sector worden voortaan alleen aan Weespers aangeboden - en niet aan anderen in de regio. Het is een van de nieuwe afspraken in de huisvestingsverordening voor de Gooi en Vechtstreek.

Naar de overige 75% mag de Weesper woningzoekende ook meedingen, maar daar krijgt hij wél concurrentie van woningzoekenden uit Bussum, Hilversum, Nederhorst en alle andere plaatsen in Gooi en Vechtstreek. 

Wethouder John Vos verwacht dat Weespers hierdoor minder lang op een woning hoeven te wachten.

Andere maatregelen
De verordening kan nog meer teweegbrengen, zo legt hij uit in onze wekelijkse podcast De Collegekamer. "We kunnen veel meer doen op basis van de omvang van de woning. Bij een woning die kleiner is dan 55 vierkante meter kunnen we bijvoorbeeld jongeren voorrang geven. En grotere woningen stellen we niet meer beschikbaar voor eenpersoonshoudens", aldus de WSP-wethouder, die benadrukt dat de huisvestingsverordening alleen van toepassing is op de sociale woningen.

"Het doel is de doorstroming verder te bevorderen."

Podcast
Beluister hier de podcast, die ook gaat over het terrassenbeleid, het plan voor woningen aan de Nijverheidslaan en het idee om kantoren op Van Houten Industriepark om te bouwen tot appartementen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant