Afbeelding
Foto: Brian Elings

Ron Anches nu officieel lijsttrekker D66

Politiek

WEESP De leden van D66 Weesp hebben Ron Anches tot lijsttrekker gekozen voor de bestuurscommissie van het stadsgebied Weesp en Driemond bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Dat maakt de partij bekend in een persbericht. 

Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing. Voorzitter D66 Amsterdam Attie Wang: “Na interne kennismakingsgesprekken en campagneactiviteiten hebben onze leden hun keuze gemaakt. De winnaar zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in stadsgebied Weesp en Driemond”. 

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 2 van de 17 raadszetels. D66 wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen verbeteren. De verkiezing van lijsttrekker Ron Anches wordt daarbij als een eerste grote stap gezien. 

‘Van goed naar beter’
Ron Anches reageert zelf ook: “Beste leden van D66 Weesp & Driemond, bedankt voor het vertrouwen in mij en dat ik jullie mag leiden tijdens de verkiezingen van 2022 voor een nieuwe bestuurscommissie. Ik geloof dat wij voor jullie als inwoners van Weesp en Driemond de kernwaarden van onze partij D66 zullen uitdragen tijdens dit belangrijke keerpunt nu wij volledig onderdeel worden van Amsterdam. Onze campagne begint nu! Weesp & Driemond, van goed naar beter!”

Kandidatenlijst D66 
Vanaf 15 juni start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit 3 leden, waaronder een bestuurslid van D66 Amsterdam, Jacco Jochemsen en de lijsttrekker, Ron Anches, leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats tussen 25 oktober en 8 november. De uitslag wordt bekend gemaakt op 16 november.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant