Vooral bij het station worden fietsen overal lukraak neergezet.
Vooral bij het station worden fietsen overal lukraak neergezet. Foto: WeesperNiuws

Fietsen nog maar vier weken bewaard

Politiek

WEESP - Is je fiets afgevoerd naar het Fietsdepot van de gemeente, bijvoorbeeld omdat deze fout geparkeerd was, en wil je die wel graag terug, reageer dan na 1 september binnen vier weken. De termijn waarop fietsen worden bewaard was zes weken, maar wordt wegens ruimtegebrek met ingang van 1 september namelijk ingekort naar vier weken.

Met een stad die blijft groeien, neemt ook het aantal fietsen explosief toe. Dit zorgt voor uitdagingen, want het Fietsdepot barst uit zijn voegen: het aantal fietsen van bewoners en van verhuur- en leasebedrijven in het depot groeit tot 100.000 per jaar. Maar er is slechts ruimte voor 75.000 fietsen en dus vindt de gemeente dat het tijd wordt voor een paar aanpassingen. Omdat veruit de meeste fietsen worden opgehaald in de eerste twee weken, wordt de tijd verkort van zes naar vier weken weken.
Ook gaat de prijs voor het ophalen en thuisbezorgen van fietsen omhoog. Vanaf 1 september wordt 25 euro gerekend voor het ophalen van een fiets en voor het thuisbezorgen van de fiets wordt 15 euro extra in rekening gebracht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant