Leon de Lange.
Leon de Lange. Foto: D66 Weesp

Leon de Lange nieuwe lijsttrekker D66 Weesp

Politiek

WEESP - De nog relatief onbekende Leon de Lange is de lijsttrekker van D66 in Weesp in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart volgend jaar. Hij volgt hiermee Christian Zierleyn op, die zich acht jaar zich heeft ingezet voor de lokale Democraten: als lijsttrekker, wethouder én fractievoorzitter.

Leon de Lange is verheugd met zijn verkiezing tot lijsttrekker. Hij is met zijn gezin in 2013 in Weesp komen wonen nadat hij als projectleider de verbouwing van de Lutherse Kerk aan de Nieuwstad voor Dental Clinics had begeleid. "Ik ben toen Weesp nog beter leren kennen, we zijn verhuisd en wonen hier met veel plezier", laat hij weten. "Ik ben trots dat we met het volledige team de Lutherse Kerk een prachtige herbestemming hebben gegeven. Dit draagt bij aan de leefbaarheid en de uitstraling van ons historische centrum."

De Lange is sinds 2009 lid van D66. Hij was commissielid van de landelijke werkgroep D66 Cultureel Ondernemen. In het dagelijks leven is De Lange onder andere zakelijk directeur van Ludwig en evenementenorganisator. 

D66 Weesp werkt de komende periode samen met haar leden aan het verkiezingsprogramma. En de leden stellen via een stemprocedure de kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant