Artikelen in deze editie

Inspraak betaald parkeren

Onverkiesbaar

WEESP Een groep van bijna veertig muzikanten met weinig tot geen ervaring begon in oktober aan een avontuur: in tien weken leerden zij bij De Adelaar een muziekinstrument bespelen. Afgelopen zondag was het eerste concert van het Nieuw Talent Orkest Weesp.

Paarse Vrijdag op Weesper scholen

Landelijke actie IkPas weer van start op 1 januari

Kerstinloop 2021 met een verrassingstas

Grootste optreden tot nu toe van MEAU uitgebreid

WEESP De bevindingen van die evaluatie zijn nu bekend en de belangrijkste bevindingen zijn met de gemeenteraad gedeeld in een raadsinformatiebrief.

The Weesper news

WEESP Het college B en W heeft op 30 november ingestemd met het aanwijzen van twee gemeentelijke monumenten, namelijk de voormalige pastorie en diaconie die resteren van de gereformeerde kerk aan de Hoogstraat.

Kerstboom weer terug op de Oudegracht

WEESP De Kors Breijer organiseert een kerstpuzzeltocht voor alle kinderen uit Weesp. Iedereen mag meedoen en er zijn leuke prijzen te winnen.

Minder Weespers getest, maar besmettingen niet afgenomen

WEESP Op in elk geval drie kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar staat een Weesper. Maar niet één komt in de buurt van een verkiesbare plaats.

Subsidie provincie voor ondernemers die winkelgebied willen verbeteren

Ben jij of ken jij de nieuwe journalistvan het WeesperNieuws?

Christian Zierleyn spit graag oude kranten door om te zien wat er allemaal in Weesp is gebeurd. Eens per maand deelt hij zijn opvallendste vondsten met de lezers van WeesperNieuws Extra. Deze maand maken we een reis van 211 jaar lang door de geschiedenis van Weesp.

In aanloop naar het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie organiseert de Stichting Oude Hollandse Waterlinie allerlei activiteiten. Daaronder vallen dertien zogenaamde waterlinieommetjes, waarvan één door Weesp.

Villa Casparus – een gemeentelijk monument - heeft illustere bewoners gehad. Natuurlijk de familie Van Houten, maar ook een opleiding, een autobedrijf, een restaurant annex feestzaal en niet te vergeten de fietsen- en bromfietsenfabriek Magneet.

‘Dit voelt niet als vrijwilligerswerk, ik doe gewoon iets wat ik leuk vind’

Naturaliseren: Nederlander worden is niet zo makkelijk

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor navraag bij de aanbieder.