Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Gemeente weigert omgevingsvergunning Singelstraat

Algemeen

WEESP De gemeente Amsterdam gaat niet akkoord met de omgevingsvergunning voor het plaatsen en legaliseren van buitenunits van de luchtwarmtepompen op de nieuwbouwwoningen aan de Singelstraat. Het is het nieuwste hoofdstuk in ‘Singelstraat-gate.’  

De dakkapellen van de nieuwbouwwoningen Singelstraat zijn al enige tijd onderwerp van gesprek. Met het vervangen van de dakkapellen door raampartijen een aantal weken geleden leek daar een einde aan te komen. Toch krijgt het verhaal nog een staartje. Dit keer gaat het over de installatie-units van de luchtwarmtepompen op het dak aan de achterzijde van de woningen. De gemeente geeft hiervoor geen omgevingsvergunning af. “Op het achterdakvlak van de nieuwbouwwoningen worden op diverse plekken installatie-units geplaatst. De installatie-units zijn niet integraal ontworpen met de kenmerkende mansardekap. Het zijn nu losgeplaatste industriële objecten die de dakvorm ernstig verstoren”, is de afweging.

Het project is in strijd met redelijke eisen van welstand. De conclusie die wordt getrokken is dan ook: “Het project voldoet niet aan de toetsingscriteria voor de activiteit ‘bouwen’ met inachtneming van de voorschriften die bij deze omgevingsvergunning horen.”
Welke vervolgstappen er volgen, is niet bekend.