KNRB-voorzitter Seada van den Herik en RVW-voorzitter Steven de Nie nemen het defilé af
KNRB-voorzitter Seada van den Herik en RVW-voorzitter Steven de Nie nemen het defilé af Foto: Sophie Kerssemakers

Roeivereniging Weesp viert 45e verjaardag met Vlootschouw

Sport

WEESP - De RV Weesp viert vandaag zijn 45-jarig bestaan met een traditionele Vlootschouw, die werd afgenomen door de bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond Seada van den Herik en de voorzitter van de RV Weesp, Steven de Nie.

Onder de stralende zon werd vrijwel de gehele vloot van de vereniging in het water gelegd, om in defilé voor de vlotten langs te varen, met het vlaggeschip, de acht, aan kop. Op het vlot werd de traditionele groet afgenomen en beantwoord door Van den Herik, speciaal voor de gelegenheid getooid met een zwierige witte hoed. Vanuit de boten werd, voor zover mogelijk zonder het risico op omslaan, terug gezwaaid met de gele lustrum-petjes. 

De leeftijd van de langs varende roeiers varieert van jeugd tot senior. Een enkele boot is versierd met vlaggetjes, en de bemanning is aangevuld met een taart-met-kaarsjeshoed en er is zelfs een mascotte-hondje in een fel oranje zwemvest te zien op de stuurplaats van een vier.

“Ik vind het heel belangrijk om dit te doen”, vertelt Van den Herik. “Om aan heel Nederland te kunnen laten zien hoe mooi de roeisport is en hoe mooi het verenigingsleven, zeker bij deze prachtige roeivereniging in Weesp.”

Lisette van Dolderen, volgens een langslopende roeier ‘de grote baas’ van de lustrumcommissie die deze dag in de steigers zette, is apetrots op haar clubleden. “Ik vind het geweldig om ze zo allemaal samen te zien wegvaren. Je zou kunnen denken dat het een enorme chaos op de vlotten zou opleveren, maar het ging in volledige harmonie.” En dat, wil van Dolderen maar zeggen, is ook volledig in overeenstemming met de roeisport zelf en de jarige RV Weesp in het bijzonder.


De mascotte mag mee - foto: Sophie KerssemakersLangsvaren voor de traditionele groet - foto: Sophie Kerssemakers


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant