Er waren veel jeugdspelers tijdens het 45ste Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp.
Er waren veel jeugdspelers tijdens het 45ste Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp. Foto: André Ottenhoff

Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp is gewonnen door een Amsterdammer

Sport

WEESP - Het 45ste Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp is op zaterdag 16 december gewonnen door Peter Nitschke uit Amsterdam.

Beste Weesper schaker die geen lid is van de Weesper Schaakclub werd, net als vorig jaar, Nico Louter op plaats 10 met 5 uit 7. Beste Weesper schaker en wel lid van de Schaakclub werd Klaas Siewertsen op plaats 38 met 3½ uit 7.
Het Open Schaakkampioenschap werd beslist in de laatste ronde. Op basis van weerstandspunten* werden de uiteindelijke plaatsen op de ranglijst bepaald. De beste jeugdspeler bleek Leon Elferink uit Utrecht. Hij eindigde in de eindstand op plaats 8 met 5 uit 7.

Het was de 45e editie van het Open Schaakkampioenschap van de Weesper Schaakclub (WSC) die dit jaar 100 jaar bestaat. De inschrijvingen liepen door het dubbele jubileum sneller binnen dan voorgaande jaren. Ruim twee weken voor het toernooi was het maximum van 80 deelnemers reeds bereikt.

(*Weerstandspunten worden bij schaken volgens het Zwitsers systeem gebruikt om een rangorde te bepalen wanneer het aantal gescoorde punten van twee of meer spelers gelijk is. De weerstandspunten van een speler worden bepaald door de punten van diens tegenstanders op te tellen. Het idee hierachter is dat iemand die meer weerstandspunten heeft behaald sterkere tegenstanders heeft gehad en dat de prestatie van het scoren van het behaalde aantal punten groter is.)

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant