Goud voor Amina Ahmrioui.
Goud voor Amina Ahmrioui. Foto's: Aangeleverd

Turnsters WVGV naar Nederlands Kampioenschap

Sport

WEESP - Afgelopen weken stonden voor WVGV in het teken van de halve finales van het NK turnen. Amina Ahmrioui en Fleur van Amerongen (jeugd divisie 2) en Femke Keesman en Mirte Warmerdam (junior divisie 3) hadden zich hiervoor geplaatst, zowel individueel en als team.

Afgelopen weekend mochten de turnsters op 7 april aantreden bij de halve finale NK teams. Na een hele spannende halve finale mochten zij het goud omhangen, dit met een enorm hoog puntenaantal. Hiermee plaatst het team zich voor het NK in Waalwijk op zaterdag 13 april. Dit is de allereerste keer dat een volledig team van WVGV hier aan mee mag doen.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Individueel

Met de individuele halve finales wist Amina Ahmrioui haar hoofd koel te houden en werd 1e op de halve finale en haalt hiermee de meerkamp finale op 20 april. Ook was ze bij de beste twee op vloer, sprong en balk en mag ze op 21 april deze toestelfinales turnen. Voor Fleur van Amerongen was het haar eerste landelijke wedstrijd ooit en zij turnde, in verband met een blessure, alleen de onderdelen brug en balk. Daarbij turnde ze op de balk zo goed dat ze eerste reserve voor de toestelfinale is.

Mirte Warmerdam en Femke Keesman turnden een week later hun halve finale. Voor Mirte was het NK haalbaar, maar het moest wel foutloos. Helaas maakte ze toch een foutje op het onderdeel balk waardoor ze nipt het NK mist. Femke keesman was in de halve finale de beste op het toestel brug bij de junioren en mag op 21 februari deelnemen aan de finale op dit onderdeel.


Amber Koeman en haar gouden team.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant