Verhoeve en Van Galen van Golfbaan Weesp.
Verhoeve en Van Galen van Golfbaan Weesp. Foto: Brian Elings

UP Events nieuwe eigenaar Golfbaan Weesp

Sport

WEESP - Golfbaan Weesp is overgenomen door UP Events uit Amsterdam. Het evenementenbedrijf is specialist in Amsterdam op het gebied van teambuildingactiviteiten, bedrijfsfeesten, relatie-events, teamuitjes, bedrijfsuitjes en bedrijfsfestivals. 

De vorige eigenaren, Gerhard van Galen en Friso Verhoeve, hebben het bestuur van de golfvereniging laten weten dat ‘de grip op de eigendomsrechten’ van de golfbaan (dit wordt zo genoemd vanwege juridische constructies) en bijbehorende gebouwen per 15 april 2024 is overgedragen aan evenementenbureau UP Events. 

Gebruiksovereenkomst tot 2026 

De golfbaan zal, op basis van de gebruiksovereenkomst tussen UP Events en Van Galen en Verhoeve, tot 2026 door het huidige team gerund en onderhouden worden. De wedstrijden en evenementen die de wedstrijdcommissie voor het komende jaar heeft gepland zullen dan ook gewoon doorgaan. Ook verandert er niets voor de golfschool. Over de horeca op de golfbaan zijn gesprekken gaande per wanneer deze in handen komt van UP Events. De brasserie is nu in gebruik door Natasha Verheij en haar man Jos Mooij, die ook Grand Café Restaurant Het Wapen van Diemen bestieren. 

Veranderingen baan

Van Galen en Verhoeve laten weten dat er enkele veranderingen in de baan uitgevoerd gaan worden om evenementen van UP Events mogelijk te maken: “Veel blijft onveranderd maar de chipping green gaat verdwijnen om tijdelijke activiteiten mogelijk te maken. Voor evenement-gerelateerde activiteiten zal hole 1 in twee fasen verdwijnen. Hole 2 zal de nieuwe hole 1 worden en zal bereikbaar gemaakt worden via een nieuw aan te leggen pad. Om toch 18 holes te behouden, zal de bestaande hole 8/17 worden opgedeeld in twee nieuwe holes, waar een nieuwe green en gewijzigde tees in overleg met de vereniging aangelegd worden.”

De komende week zullen alle baanleden door Van Galen en Verhoeve middels een nieuwsbrief geïnformeerd worden. UP Events is gevestigd op de Tom Schreursweg 8 in Amsterdam West.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant