Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Meer dan 400 atleten aan start WeesperNieuws Triatlon

Sport

WEESP - Nog één dag en dan wordt het startschot voor de WeesperNieuws Triatlon weer gelost. Er staan zondag 409 deelnemers aan de start van de 'Weesper kwart'. 

Van de 409 deelnemers staan er 162 Weespers aan de start. De triatlon mag daarmee, ook onder Weespers, nog steeds ongekend populair worden genoemd. 

Het hoge aantal deelnemers vereist wederom twee startseries. De eerste serie start om iets na 12.00 uur. Voor de deelnemers in de tweede startserie klinkt het startschot om 13.30 uur. Er wordt 1 kilometer gezwommen door Smal Weesp, daarna 40 kilometer gefietst over bedrijventerrein Noord en tot slot 10 kilometer hardgelopen door het centrum en Aetsveld (een kwarttriatlon). De finish is op het Grote Plein voor het stadhuis.

Kan Steff Overmars zijn titel prolongeren?
Steff Overmars is titelverdediger en geldt samen met Martijn Boot en Omar Brons als de favorieten voor de eindzege. Voor de meesten zal echter het persoonlijke doel tellen: een scherpere tijd dan vorig jaar óf eerder over de finish komen dan buurman, vriend of collega. De WeesperNieuws Triatlon trekt altijd veel publiek en is de thuiswedstrijd voor het toenemende aantal Weesper triatleten dat in een team deelneemt aan de landelijke competitie. Twee Weesper teams komen zondag nog uit in de competitie en moeten dus in Weesp verstek laten gaan.

WeesperNieuws zorgt zondag op de website voor een uitgebreid verslag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant