Werkzaamheden rotonde Bouhuijstunnel.
Werkzaamheden rotonde Bouhuijstunnel. Foto: gemeente Amsterdam

Start werkzaamheden rotonde Bouhuijstunnel

Vervoer & verkeer

WEESP - Komende maanden vinden er werkzaamheden plaats aan de rotonde Bouhuijstunneldie de Korte Muiderweg, Stationsweg en Leeuwenveldseweg met elkaar verbindt om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 25 september en vrijdag 15 december 2023 en bestaan uit het opnieuw inrichten en veiliger maken van de rotonde, het verbeteren van de doorstroom van het verkeer en het aanpassen van het fiets- en voetpad.

De werkzaamheden worden opgeknipt in vijf verschillende fases en vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 16.00 uur.

Bereikbaarheid 

De Bouhuijstunnel blijft dicht voor autoverkeer in alle richtingen. Tijdens de werkzaamheden is ook de rotonde afgesloten voor verkeer met uitzondering voor het verkeer van de Korte Muiderweg richting de Leeuwenveldseweg.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via een omleidingsroute en moet omrijden via de Hogeweyselaan. De tunnel is alleen toegankelijk voor de busdienst van het openbaar vervoer. Verkeersregelaars begeleiden deze bussen door/langs het werkvak van en naar de tunnel. De gehele omgeving blijft bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Het industrieterrein Nijverheidslaan blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar vanaf de A1/Muiden over de Korte Muiderweg. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik blijven maken van de tunnel.

Contact 

Bij vragen kun je contact opnemen met de omgevingsmanager, Renate Grootfaam, door een e-mail te sturen naar: grootonderhoud.weesp@amsterdam.nl

Lees meer over de werkzaamheden via deze link

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant