Nieuwe plannen voor het westelijk deel van Weespersluis.
Nieuwe plannen voor het westelijk deel van Weespersluis. Foto: WeesperNieuws

Informatieavond plannen westelijk deel Weespersluis

Wonen

WEESP - De gemeente organiseert in samenwerking met ontwikkelaar GEM Bloemendalerpolder een informatieavond over de plannen voor het westelijke deel van Weespersluis. Je kunt dan ook reageren op de plannen.

Tijdens de bijeenkomst krijg je uitleg over het nieuwe stedenbouwkundig plan. In mei heeft het Amsterdamse stadsbestuur formeel ingestemd met nieuwe plannen voor Weespersluis, in overeenstemming met de GEM. De plannen omvatten de bouw van extra maatschappelijke voorzieningen, zoals scholen en kinderopvang, met een gereserveerde ruimte van 10.000 vierkante meter. 

Er worden 600 extra woningen toegevoegd aan Weespersluis. Dit brengt het totaal voor heel Weespersluis op 3.550 woningen. Het huidige bestemmingsplan staat de ontwikkeling van dit aantal woningen en de extra voorzieningen niet toe. Daarom wordt er een nieuw omgevingsplan opgesteld voor het westelijke deel van Weespersluis.

Het nieuwe omgevingsplan omvat 750 tot 800 woningen met vergelijkbare uitgangspunten als voor andere delen van Weespersluis, zoals bouwhoogtes tot 4 woonlagen en eisen aan de vormgeving. De informatie- en reactieavond op 21 november zal zich vooral richten op het nieuwe deelplan 6, gelegen ten westen van de Oude Papelaan. 

Tijdens deze avond zal een toelichting worden gegeven op de stedenbouwkundige opzet, het woningbouwprogramma gericht op diverse doelgroepen, duurzaamheid en betaalbare woningen in Weespersluis. De realisatie van voorzieningen voor onderwijs en kinderopvang speelt een belangrijke rol, met de afspraak dat eerst een schoolgebouw zal worden gerealiseerd in het westelijk deel. Hierdoor kunnen kinderen uit Weespersluis snel naar een school in hun eigen wijk. Na de info- en reactieavond wordt de gepresenteerde informatie gepubliceerd.

  • Datum: dinsdag 21 november
  • Tijden 19.00, 20.00 of 21.00 uur
  • Locatie: Theater City of Wesopa, Herengracht 23

De bijeenkomst is 3 keer achter elkaar. Je kunt je hier voor éénvan de tijdvakken aanmelden. Aanmelden is verplicht.

Tijdens de avond is het mogelijk om vragen te stellen over de gepresenteerde plannen en daarop te reageren, onder meer via een reactieformulier. Dit lever je in bij de uitgang van de City of Wesopa of je reageert na 21 november online via een reactieformulier. Dit kan tot 12 december. Daarna gaan de gemeente en de GEM aan de slag met alle binnengekomen reacties. Gekeken wordt welke bijdragen meegenomen kunnen worden in de plannen en welke niet. Daaruit volgt dan een stedenbouwkundig plan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant