Afbeelding
Foto: Tergooi

Nieuwe ziekenhuis Tergooi MC gaat rond 20 mei volgend jaar open

Zorg

REGIO De openingsdatum van het nieuwe ziekenhuis van Tergooi MC in Hilversum is bekend. Vanaf half mei volgend jaar zijn patiënten welkom in het gebouw aan de Laan van Tergooi 2, met de hoofdingang aan de Soestdijkerstraatweg. 

Het nieuwe ziekenhuis ligt direct naast het huidige gebouw en bestaat uit vier bouwdelen (A,B,C,D) waarin de meeste zorgfuncties worden ondergebracht. De verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis en de ingebruikname vindt plaats in het hemelvaartweekend 2023 en wordt verspreid over een aantal dagen. 

De belangrijkste verandering is dat alle 24/7 spoedeisende ziekenhuishulp en huisartsen spoedzorg (HAP) vanaf zaterdag 20 mei 2023 niet langer in Blaricum plaatsvindt maar alléén in Hilversum.

In het hemelvaartweekend verhuizen de opgenomen patiënten vanuit zowel Tergooi MC Blaricum als Tergooi MC Hilversum. “Dit gebeurt zorgvuldig en veilig”, benadrukt het ziekenhuis. “Ook ziekenhuisbevallingen vinden vanaf dan in het nieuwe ziekenhuis plaats. Maandags na Hemelvaart zijn poliklinische patiënten welkom in het nieuwe ziekenhuis.”

Het nieuwe Tergooi MC, voorzien van de nieuwste medische apparatuur met enkel eenpersoonskamers, ligt in een bosrijke omgeving en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. De nieuwe parkeergarage ligt op veertig meter loopafstand van de hoofdingang. 

Voor een aantal poliklinische spreekuren en diagnostiek kunnen patiënten straks bij het Regionaal Medisch Centrum in Blaricum terecht. Tevens blijft een aantal poliklinische spreekuren en diagnostiek in het Regionaal Medisch Centrum in Weesp. “We zijn trots op het nieuwe Tergooi MC: hiermee is de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de ziekenhuiszorg in de regio Gooi en Vechtstreek geborgd”, aldus het ziekenhuis. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant