Afbeelding

Wilde achtervolging na inbraak bij Albert Heijn

Politie

WEESP - De Albert Heijn aan de Achtergracht is dit weekend tot twee keer toe het doelwit geweest van inbrekers. Na de tweede inbraak, zondagochtend, ontstond een wilde achtervolging die eindigde in de stationsbuurt. De daders wisten te ontkomen.

Zowel zaterdag- als zondagochtend vroeg werd het raam aan de straatkant ingegooid door inbrekers die uit waren op de sigaretten achter de informatiebalie. Agenten die zondag om 04.10 uur op de inbraakmelding afkwamen, zagen de vermoedelijke daders rijden op de Jan Tooropstraat. Meteen werd de achtervolging ingezet, die er volgens de politie wild aan toe ging.

De daders wisten in de buurt van het Jan Campertplein te ontkomen en werden ondanks de inzet van de politiehelikopter niet meer gevonden.

Het was een onrustige week in Weesp.

  • Herengracht: vorige week dinsdag inbraak in een huis. Onder meer een gouden zakhorloge wordt vermist.
  • Winkelcentrum Hogeweij: vorige week dinsdag inbraak bij opticien Vroom en Nobbe. Winkel doorzocht, wordt nog niks vermist
  • E. du Perronstraat: vorige week vrijdag bij Afhaalcentrum Simran's. Sigaretten worden vermist.
  • E. du Perronstraat: maandagochtend vroeg bij de tandarts. Daar werd een laptop gestolen. Even later werd in Amsterdam een auto aangehouden en de laptop werd in die auto teruggevonden. De inzittenden zijn aangehouden.
  • Buitenveer: inbraakpoging in de nacht van donderdag op vrijdag bij een huis. De deurknop van de voordeur werd afgebroken.
  • Waarschapsstraat: inbraakpoging zaterdag bij een huis. Daar werd geprobeerd aan de achterkant een raam te forceren.
  • Tuinkade: inbraakpoging in de nacht van zaterdag op zondag bij een huis. Een tegel werd door een raam gegooid


Getuigen
Van alle zaken zoekt de politie getuigen. Die mogen zich melden op 0900-8844. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant