Afbeelding

Raad brandt crematoriumplan af

Algemeen

WEESP - De keuze voor een goede plek voor een crematorium in Weesp is op de lange baan geschoven. De politieke partijen lieten gisteren weinig heel van het plan van het college van B en W om te kiezen tussen de begraafplaatsen Carspelhof en Landscroon. 

In een drukbezochte raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer was de emotie in de zaal voelbaar. Zes insprekers maakten van de gelegenheid gebruik om hun mening aan de politiek te geven. Zo pleitten uitvaartverzorgers Yarden en Myosotis voor de komst van een crematorium in Weesp, maar waren er ook bewoners die tegen een crematorium zijn en vinden dat de plannen nog veel te slecht doordacht zijn.

Zware kritiek
Ook de politieke partijen hadden zware kritiek op het crematoriumvoorstel. Zij vroegen zich onder meer af waarom er nu al een keuze gemaakt moet worden tussen één van de twee plekken en vielen over tal van argumenten die worden genoemd in het voorstel. 

Terug naar start
Het plan werd binnen anderhalf uur teruggestuurd naar de tekentafel. Daar veranderde verantwoordelijk wethouder Peter Eijking ondanks zijn felle betoog niks aan. 

Terugkeer
Dat er behoefte is aan een crematorium, bleek wel tijdens de vergadering. Er zijn zeker drie marktpartijen die een serieus plan willen ontwikkelen. Op termijn maakt het crematoriumplan zeer waarschijnlijk een terugkeer. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant