Afbeelding

Omgevingsvergunning Laurentiuskerk verleend

Buurt / wijk

WEESP - Het College van B en W heeft de omgevingsvergunning verleend voor de transformatie van de Laurentiuskerk aan de Herengracht. 

Dat betekent dat de gemeente het plan heeft getoetst en akkoord heeft bevonden op alle relevante criteria, onder meer op het gebied van welstand en milieu.

Zoals bekend wil eigenaar Cees van Vliet de leegstaande kerk ombouwen tot een multifunctioneel gebouw met een brouwerijcafé, een yogastudio, appartementen, werkruimten en (in de toren) een hotelkamer. 

Lees ook: een rondleiding in de toekomstige Laurentiuskerk

Na het in acht nemen van een periode waarin belanghebbenden eventueel bezwaar kunnen aantekenen, kan het werk op zijn vroegst in april beginnen.

Fundering
Als eerste zal de fundering van het gebouw onder handen genomen moeten worden. Die is in slechte staat, waardoor het bouwwerk steeds verder schuin naar achteren leunt. De vergunning voor het herstel is al rond.

Toren
Van Vliet heeft toegezegd de vorig jaar door brand verwoeste torenspits te herstellen als zeker is dat de transformatie doorgang kan vinden. 

Tuin
In een later stadium wil Van Vliet drie stadsboerderijen in de kerktuin bouwen om daarmee de kosten van de transformatie en het funderingsherstel te dekken. De vergunning voor dat deel van het project is nog niet aangevraagd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant