Overal in Weesp hangen AED's. In Buurtkamer Weespersluis kun je leren hoe ermee om te gaan.
Overal in Weesp hangen AED's. In Buurtkamer Weespersluis kun je leren hoe ermee om te gaan. Foto: WeesperNieuws

Reanimatiecursussen in Buurtkamer Weespersluis

Buurt & wijk

WEESP - Buurtkamer Weespersluis organiseert reanimatiecursussen. Bij het reanimeren van volwassenen leer je onder meer hoe je een AED moet gebruiken. Er volgt ook een cursus EHBO en reanimatie van kinderen. Beide worden gegeven door André Balk.

De AED / reanimatie cursus volwassenen is op maandag 9 oktober van 19.30 - 22.00 uur. Tijdens deze cursus leer je hoe je moet omgaan met de AED en wat nog meer belangrijk is tijdens een reanimatie. Op maandagavond 30 oktober van 19.30 - 22.00 uur is de cursus EHBO / reanimatie kinderen.

Balk, die zelf in de wijk Weespersluis woont, heeft op de ambulance gewerkt en is in het bezit van een licentie om deze cursussen te geven. De kosten om deel te nemen zijn per cursus 10 euro per persoon. Na afloop krijg je via Balk een bewijs van deelname van de Nederlandse Reanimatie Raad. De cursussen gaan door als er minimaal 6 deelnemers per avond zijn.

Opgeven kan via buurtkamerweespersluis@gmail.com (met voor/achternaam, telefoonnummer en geboortedatum) en de deelnamekosten kun je overmaken op de bankrekening (NL 70 RBRB 88 36 59 76 02) van Buurtkamer Weespersluis. Na betaling is je plek gegarandeerd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant