Groot onderhoud en herinrichting van de de schansen is aanstaande.
Groot onderhoud en herinrichting van de de schansen is aanstaande. Foto: Archief WeesperNieuws

Groot onderhoud en herinrichting schansen

Buurt & Wijk

WEESP - Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning groot onderhoud schansen van Weesp is gepubliceerd. Dit besluit gaat over het herinrichten en het uitvoeren van groot onderhoud op de drie openbare Schansen van Weesp.

Tot vrijdag 3 mei heb je de mogelijkheid om het besluit en de bijbehorende stukken te bekijken op de webpagina van de officiële bekendmakingen. Op deze pagina lees je ook hoe je een zienswijze kunt indienen. Daarnaast liggen de stukken tot vrijdag 3 mei (digitaal) ter inzage bij het stadsloket in Weesp op Nieuwstraat 70A.

Groot onderhoud

De schansen aan de rand van het historische centrum van Weesp vormden een verdedigingswerk voor Weesp en het achterliggende gebied. Ze maakten deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. In februari 2023 is er een informatiemoment georganiseerd in de Van Houtenkerk om belangstellenden en belanghebbenden te informeren over het groot onderhoud aan de schansen van Weesp. Op de projectwebsite lees je meer informatie over het project.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant