Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Half miljoen nodig voor start scholen

Algemeen

WEESP - De start van twee nieuwe scholen in gebouw Papelaan 99 voor de nieuwe wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder kost een half miljoen euro. De gemeenteraad is gevraagd dit geld te reserveren.

Vooruitlopend op de start van de nieuwbouwwijk Weespersluis gaan de twee toekomstige basisscholen van de wijk alvast van start. Zij doen dit in gebouw Papelaan 99, het collectieve gebouw van de gemeente. Zij bieden daar ruimte aan 200 leerlingen. De druk op de scholen in Weesp is op dit al hoog door de snelle groei van de stad.

De vijf ton is nodig om het gebouw up tot date te maken, maar ook voor nieuwe schoolborden en stoeltjes en tafeltjes voor 200 leerlingen. Een groot deel van de spullen kan later worden meegenomen naar Weespersluis waar volgend jaar moet worden begonnen aan de bouw van de twee echte nieuwe schoolgebouwen.

In Weespersluis komen 2750 nieuwe huizen. Er komen ook twee nieuwe scholen om al die nieuwe leerlingen onderdak te bieden. 

Als de gemeenteraad de half miljoen euro beschikbaar stelt, moeten de nieuwe scholen in gebouw Papelaan 99 volgend jaar al open.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant