De start van de bouw van 37 woningen in het plan Vechtrijk (XA2) in Weesp
De start van de bouw van 37 woningen in het plan Vechtrijk (XA2) in Weesp Foto: Aangeleverd

Start bouw 37 energiezuinige woningen in Vechtrijk in Weespersluis

Wonen

WEESP - Gebiedsontwikkelaar AM, BAM Wonen en de toekomstige bewoners vierden de start van de bouw van 37 woningen in het plan Vechtrijk (XA2) in Weesp. Dit deelplan is onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Weespersluis. Volgens planning worden deze woningen in het tweede en derde kwartaal 2024 opgeleverd.

Na een welkomstwoord op 6 oktober door Stef van Berkel (verkoopmanager bij AM) en toespraken van Katinka Hilders (voorzitter bestuurscommissie Stadsgebied Weesp en Driemond) en Martin van Nuland (directeur projectontwikkeling bij AM) werden de aanwezigen verzocht de bouwplaats te betreden. 

Met het slaan van de eerste palen en het afvuren van de (natuurlijk afbreekbare) party poppers is het officiële startsein voor de bouw gegeven. Om de aanwezigheid van de toekomstige bewoners te vereeuwigen waren onder meer tekeningen verzameld die vervolgens in een tijdcapsule zijn gestopt. De tijdcapsule is op het terrein begraven. De kleinste toekomstige bewoners mochten het uitgegraven gat dichten met de scheppen. De festiviteiten zijn afgesloten met een toost en borrel, wat de toekomstige bewoners tegelijkertijd de mogelijkheid gaf hun nieuwe buren beter te leren kennen.

Over Vechtrijk XA2

De toekomstige bewoners van Vechtrijk XA2 wonen straks in het sfeervolle centrum van Weespersluis, bij het water en tussen drie parken. De uitstraling van Vechtrijk sluit aan bij het karakter van de authentieke vestingstadjes langs de Vecht. In het centrum vind je een levendige mix van wonen en recreëren. In dit deel van Weespersluis komen 37 woningen in een variëteit aan woningtypes. Van pakhuizen met een industriële werfachtige uitstraling tot stadwoningen in meer dorpse sferen met bankjes aan de gevel. Ook komen er enkele bijzondere villa’s. De woningen beschikken elk over een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Het ontwerp van de woningen komt van Boparai Associates Architekten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Duurzame woningen met energielabel A+++

De verschillende duurzaamheidsmaatregelen in de woningen zorgen voor energiebesparing, optimaal wooncomfort en zijn dus toekomstbestendig. Iedere woning heeft zonnepanelen op de daken, een bodemwaterpomp met vloerverwarming én -koeling en een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Samen met het drielaags isolatieglas (HR+++) krijgen de woningen een energielabel A+++. 

Op dit moment zijn nog enkele woningen in Vechtrijk XA2 beschikbaar. Meer informatie is hier te vinden. 

Gebiedsontwikkeling Weespersluis

Weespersluis is een grote nieuwe wijk met veel aandacht voor water en groen. Er is een school gerealiseerd en overige voorzieningen zoals winkels, een supermarkt, horeca, een gezondheidscentrum en kinderdagverblijf zijn nu in aanbouw. Weespersluis bestaat uit drie deelgebieden: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant